Redegjørelse for aktsomhetsvurderinger i medhold av Åpenhetsloven

Redegjørelsen omfatter Buholmen Båt AS og rapporteringsperioden som startet 1. januar 2024 og til 31. desember 2024

Åpenhetsloven § 5, bokstav a:

Generell beskrivelse av virksomhetens organisering, driftsområde, retningslinjer og rutiner for å håndtere faktiske og potensielle negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Virksomheten inngår i konsernet med Tomma AS som morselskap og de heleide datterselskapene Buholmen Båt AS, Targa Norge AS, MA Eiendom AS og MA Boliger AS. Samtlige selskaper er organisert som aksjeselskaper og har forretningsadresse i Bodø Kommune.

Virksomhetene som drives i selskapene er delt mellom forhandlervirksomhet knyttet til nye og brukte båter av merkene Targa, Viknes, Skilsø og Ibiza til næringsdrivende og privatpersoner, samt eiendomsutvikling og utleie av nærings- og boligeiendommer. Det er 5 årsverk knyttet til virksomhetene.

Daglig leder i Buholmen Båt AS har det overordnede ansvaret for å følge opp selskapets etterlevelse av Åpenhetsloven, herunder Forbrukertilsynets veiledninger til åpenhetsloven. Vårt arbeid skal være kontinuerlig hvor det sentrale er å skape gode rutiner for aktsomhetsvurderinger og for å håndtere risiko og utfordringer som vi blir kjent gjennom daglig drift. Våre rutiner omfatter fordeling av ansvar og oppgaver i vår virksomhet, kartlegging og vurdering av negativ påvirkning på egen virksomhet, leverandører, kunder, ansatte og andre forretningsforbindelser. Retningslinjene, som er i tråd med OECDs modell for aktsomhetsvurdering, tilsier at negativ påvirkning skal kartlegges, forebygges/stanses/reduseres, overvåkes og nødvendig kommunikasjon med berørte interessenter ivaretas samt behandlingskrav for informasjon.

Åpenhetsloven § 5, bokstav b:

Opplysninger om faktiske negative konsekvenser og vesentlig risiko for negative konsekvenser som virksomheten har avdekket gjennom sine aktsomhetsvurderinger. Arbeidet med kartlegging av leverandørkjeder med tilhørende risikovurderinger og aktsomhetsvurderinger er igangsatt i rapporteringsperioden. Som grunnlag for arbeidet anvendes intern og offentlig tilgjengelig informasjon. Vi stiller strenge krav til våre leverandører og praktiserer åpen dialog. Vurderingen er at den primære risikoen for negativ

påvirkning ligger utenfor egen virksomhet, nærmere bestemt hos en utvidet leverandørkjede. Vi har kategorisert anskaffelsene og vurdert hvilke objektive risikofaktorer som er relevant for de ulike kategoriene. De objektive risikofaktorene knytter seg til:

• Produkter og materialer (IKT-utstyr, elektronikk, arbeidstøy og andre innsatsfaktorer)
• Landsspesifikk risiko (komponenter i varer anskaffet fra land med lavere respekt for menneskerettigheter)

Åpenhetsloven § 5, bokstav c:

Opplysninger om tiltak som virksomheten har iverksatt eller planlegger å iverksette for å stanse faktiske negative konsekvenser eller begrense vesentlig risiko for negative konsekvenser, og resultatet eller forventede resultater av disse tiltakene. Våre leverandører er alle innenfor EU og dermed underlagt lovgivning som i stor grad er likt det vi er underlagt. Vi benytter anerkjente merkevarer og har opparbeidet oss erfaring om at våre leverandører stiller strenge krav til sine leverandører. Internt arbeider vi for at alle ansatte skal ha en trygg og sikker arbeidsdag med betryggende og ikke-diskriminerende rammebetingelser. Dette er et kontinuerlig arbeid og vi vil regelmessig oppdatere aktsomhetsvurderingene og risikovurderinger. Ved avdekking av nye forhold og eventuelle uregelmessigheter vurderer vi tiltak ut fra alvorlighetsgrad og konsekvenser samt oppdatering av informasjonsdeling. Basert på tilgjengelig informasjon og våre vurderinger finner vi ikke at selskapet har forårsaket eller bidratt til negativ påvirkning med hensyn til menneskerettigheter gjennom våre aktiviteter.

Bodø, 12. februar 2024
I styret for Buholmen Båt AS

Tom Harald Antonsen Mads Antonsen Martin Antonsen
Styreleder Styremedlem/daglig leder Styremedlem